Puudub vanalinna arengukava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Roosalu
Mati Roosalu Foto: Elmo Riig / Sakala

Üle kahe aastakümne Viljandi vanalinnas vastu pidanud osaühingu Maksifoto juhataja Mati Roosalu rääkis, et ka fotoäri õitses seal 90-ndatel nii, et seda on praegu isegi raske uskuda.

Kõige naljakam on Roosalu meelest meenutada seda, et kuigi linnas tegutses veel kaks samasuguseid teenuseid pakkuvat firmat, oli Maksifotos kogu aeg järjekord. «Passipiltide tegemise järjekord ulatus tänavalegi ning tähtpäevadel tuli ka ateljeepiltide soovijatel tundide kaupa kannatlikult oodata.»

Roosalu sõnul on tänane vanalinn kurb, sest siia on jäänud vaid pudi-padi ja teise ringi kaupa müüvad kauplused. Omajagu süüd on selles tema arvates linnavalitsustel: mitte ühelgi neist pole olnud vettpidavat vanalinna arendamise kava või kui see on olnud, pole seda suudetud realiseerida. Roosalu tõi näiteks kino Rubiiniga seotud projekti hääbumise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles