Bingo loto suurvõit jäi välja võtmata

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bingo lotopilet.
Bingo lotopilet. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Üleeile aegus rohkem kui 24 000 eurot väärt Bingo loto pilet, sest selle omanik ei läinud võitu vormistama.

Eesti Loto ei istunud lotovõitjat oodates käed rüpes, vaid tuletas seda meelde oma kodulehel ning tellis silmahakkava värvilise reklaamteate ka 1. märtsi Sakalasse. Pileti omanik endast paraku märku ei andnud.

Eesti Loto andmeil osteti 18. detsembril Viljandi Centrumi Selverist Bingo loto pilet, mis võitis samal õhtul korraldatud loosimises 24 396 eurot 80 senti. Pileti omanikul oli viimane võimalus võitu vormistada 18. märtsil.

Mis aga juhtuks, kui hiidtabamuse saanu ilmuks Eesti Loto kontorisse kohe pärast tähtaja kukkumist, näiteks järgmisel hommikul? Sedapuhku nii ei läinud, aga kuidas toimiks sellises teoreetilises olukorras lotofirma?

Eesti Loto vanemkontrolör Stina Raudsik ütles, et kui suurvõidu võitnud mängija tuleks seda vormistama väljamaksmise viimasele kuupäevale järgneval hommikul, siis küsitaks talt, miks ta ei tulnud õigel ajal. «Põhjusest sõltuvalt võime kaaluda võidu väljamaksmist tähtaja möödumisest hoolimata.»

Arvloterii puhul tuleb võit vormistada hiljemalt 90 päeva jooksul ja kiirloterii puhul on tähtaeg märgitud lotopileti tagaküljele.

Stina Raudsiku andmeil maksis Eesti Loto eelmisel aastal lotomängijatele võitudena välja 21,5 miljonit eurot ning 312 260 euro ulatuses võite aegus. Mulluste suurimate väljavõtmata jäänud võitude hulgas olid 30. jaanuaril ja 29. mail loositud Bingo loto täismängud, mõlemad summas ligikaudu 20 000 eurot.

«Aasta-aastalt on väljavõtmata võitude hulk vähenenud, kindlasti ka tänu sellele, et internetist pileti ostjate osa järjest kasvab,» lausus Raudsik. «Läinud aastast ei lähe aegunud võidud enam Eesti Loto tuludesse, vaid reservfondi. Reservfondi laekumiste arvelt korraldatakse lisaloosimisi, seega jõuavad kõik väljavõtmata võidud lisaloosimiste kaudu ikkagi lotomängijateni.»

Nagu Raudsik lisas, on kõige suurem väljavõtmata jäänud võit Eesti Loto ajaloos 155 395 eurot 44 senti. Selle summa andnuks Bingo loto pilet, mis osteti 2012. aasta 8. augustil Haapsalu R-kioskist ning mis osales loosimises samal õhtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles