Riigikaitseõpetus tahab jõuda kõikidesse koolidesse

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kaitseministeeriumi välja töötatud uue riigikaitseõpetuse tegevusprogrammi eesmärk on viia riigikaitseõpetus valikainena kõikidesse koolidesse ja kahekordistada nelja aastaga riigikaitseõpetust õppivate õpilaste arvu.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Artur Jugaste teatel suurendab aastateks 2014 kuni 2018 loodud tegevusprogramm oluliselt riigi toetust riigikaitseõpetust läbi viivatele koolidele. Muuhulgas hakkavad koolid saama senisest suuremat rahalist toetust, et korraldada vajalikke õppelaagreid ja ekskursioone. Samuti aitab kaitseministeerium koolidel soetada riigikaitseõpetuse tundideks vajalikke õppevahendeid.

«Kõik Eesti noored peavad saama võimaluse käia riigikaitseõpetuse tundides,» ütles kaitseminister Urmas Reinsalu. «Mida rohkem noori riigikaitseõpetust õpib, seda teadlikum ja suurema kaitsetahtega põlvkond meile järgneb ja seda paremini on riik kaitstud.»

Kavas on luua ka kõigile riigikaitseõpetajatele suuremad võimalused enesetäiendamiseks ning silmapaistvaid õpetajaid tunnustatakse võimalusega külastada NATO ja Euroopa Liidu asutusi.

Kokku eraldab kaitseministeerium käesoleval aastal koolidele riigikaitseõpetuse õppelaagrite ja ekskursioonide korraldamiseks ning õppevahendite soetamiseks 354 000 eurot.

Sel õppeaastal tudeerib riigikaitseõpetust valikainena üle 4000 gümnaasiumiosa õpilase ja 146 õpilast üldhariduskoolis ja kutsekoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles