Kodutallu pääsemiseni jääb neli kilomeetrit takistusi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas see on hea või halb tee? Džiibi rooli hoidev taluperemees Enn Mikaadu ütles eile, et varem oli see teelõik palju hullem.
Kas see on hea või halb tee? Džiibi rooli hoidev taluperemees Enn Mikaadu ütles eile, et varem oli see teelõik palju hullem. Foto: Elmo Riig / Sakala

Augud, muhud, roopad, püdel pinnas, loigud, kivid ja kraavipervedel kraapiv võsa – nende takistuste vahel laveerides peab külamees Enn Mikaadu sõitma päevas vähemalt kaheksa kilomeetrit, kui tahab pääseda kodust välja suurele teele ning pärast tagasi.

Ta elab Abja vallas Atika külas Ristimäe talus, mis asub suurest Valga–Uulu maanteest kaugemal kui ükski teine küla majapidamine. Ligi neli kilomeetrit pikal lõigul on autoga paslik liigelda kiirusel 20 kilomeetrit tunnis või isegi alla selle. Mõne ilmaga on üldse hea, kui sõiduautoga edasi pääseb.

Tõsi, päris talu juures kulgev 600 meetri pikkune lõik on ülejäänud teekonda arvestades lausa ideaalne. See on talu eratee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles