Tööandja usaldamine võib tuua sekeldusi

, tööinspektsiooni tööinspektor-jurist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ave Palu
Ave Palu Foto: Erakogu

Inimesi, kes astuvad sisse tööinspektsiooni Viljandi kontorisse, iseloomustab ehk kõige enam suur usaldustunne oma tööandja vastu. Kuidas muidu seletada asjaolu, et üsna tihti pole neil kirjalikku töölepingut.

Aga mida siis ette võtta, kui tööandja leiab aina uusi põhjendusi, miks lepingut mitte sõlmida? Sellisel juhul võiks töötaja ise initsiatiivi näidata. Näiteks saata tööandjale e-kirjaga meeldetuletuse, et ta tahab tutvuda töölepinguga. Miks mitte kirjutada ka sellest, mida on suuliselt kokku lepitud, ning sellest, et oleks aeg vormistada töösuhe kirjalikult. Niisugusest kirjavahetusest võib olla kasu hiljem, kui pooled jõuavad oma lahkheliga kas töövaidluskomisjoni või kohtusse.

Näiteks tuli juristi vastuvõtule teenindusettevõtte töötaja, kes oli saanud tööandjalt telefonikõne, milles too teatas, et järgmisel päeval pole enam vaja tööle tulla. Selleks hetkeks oli töösuhe kestnud nädala, kuid kirjalikku lepingut polnud. Töötaja saatis samal päeval tööandjale e-kirja ja palus selgitust. Et tööandja teda enam tööle ei lubanud, ütles ta lepingu erakorraliselt üles. Selles asjas mõistis töövaidluskomisjon tööandjalt välja erakorralise ülesütlemise hüvitise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles