Akadeemia ootab katsetele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis on«Teadlaste öö» reedel kell 18 kultuuriakadeemias.
Viljandis on«Teadlaste öö» reedel kell 18 kultuuriakadeemias. Foto: Lauri Alver

25. juunini saavad Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rakenduskõrgharidus- ja bakalaureuseõppe päevasest õppest huvitatud inimesed registreeruda sisseastumiseksamitele.


Kultuuriakadeemia avalike suhete juhi Kristine Liiva sõnul on sisseastumiseks kõigi õppekavade puhul vaja sooritada katsed. Need leiavad aset enne avalduste esitamist ja neile saab end kirja panna internetiaadressil www.ut.ee/sisseastumine. Ühtset testi kõigil erialadel ei ole ja nii tuleb mitmele erialale proovimiseks sooritada ka mitu eksamit.

Sisseastumiseksamile registreerudes saab üliõpilaskandidaat teada eksami aja ja koha. Kinnitus registreerumise kohta saadetakse tema e-postiaadressile.

Kultuuriakadeemia sisseastumiseksamid kestavad 2.—8. juulini. Sisseastumis- ja riigieksamite tulemuste põhjal saab üliõpilaskandidaat arvutada oma punktisumma ja võrrelda seda vastuvõtuks kehtestatud minimaalse punktisumma ehk lävendiga. Vastu võetakse kõik kandidaadid, kelle tulemus on võrdne lävendiga või ületab selle.

Lisaks katsete tegemisele on võimalik kandideerida Tartu ülikoolis sooritatud akadeemilise testi tulemusega, kui see ületab 80 punkti. Liiva sõnul seda aga väga tihti ette ei tule.

«Ei tea, et keegi oleks meile nii tulnud, aga sisuliselt on see võimalik,» sõnas ta.

Rakenduskõrgharidus- ning bakalaureuseõppe päevasesse vormi võetakse dokumente vastu pärast eksamite sooritamist, 12.—16. juulini. Vastuvõetute nimekirjad avalikustatakse hiljemalt 20. juulil.

Lisainfot katsete kohta saab kultuuriakadeemia kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles