Ammune kokaiiniäri jõudis maakohtus lahendini

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Aprilli keskel mõisteti Viljandi kohtumajas süüdi 36-aastane Margo Puškarenko, kes oli aastaid tagasi tabatud kokaiini vahendamast.


Kohtuotsuse järgi hankis Puškarenko esimest korda kokaiini 2004. aasta jaanuaris või veebruaris Tallinnas Mustamäe McDonald’si söögikoha parklas. Kellelt ta narkootikume sai, jäi uurimise käigus kindlaks tegemata, küll aga tuvastati, et osa kraamist andis ta tuttavatele viljandlastele edasi.

Puškarenko soetas kokaiini mõnekuuliste vahedega veel neljal korral ja ostis valget pulbrit alati vähemalt 10 grammi. Kolm ostutehingut sooritas ta Jämejala ristmikul, ühe aga Viiratsi kaupluse juures. Igast satsist andis ta osa edasi.

Puškarenko ebaseaduslik tegevus jõudis lõpule 2005. aasta kevadel, mil ta kahtlustatavana kinni peeti. Toona eelvangistuses oldud kuu ja 19 päeva jääb Puškarenkol ka ainsaks trellide taga veedetud ajaks, sest ülejäänud 2 aasta, 10 kuu ja 11 päeva pikkuse vangistuse määras kohus talle tingimisi. Prokurör Maiken Mardimi ja Margo Puškarenko sõlmitud kokkuleppe kohaselt ei pöörata karistust täitmisele, kui süüdistatav kolme aasta jooksul uut tahtlikku kuritegu toime ei pane.

Lisaks tuleb Puškarenkol tasuda 10 875 krooni sundraha ning maksta 14 707 krooni kriminaalmenetlus- ja õigusabikulude katteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles