Film Herbert Sepast linastub mainekal festivalil

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herbert Sepp
Herbert Sepp Foto: Erakogu

Sarjas Eesti lood valminud dokumentaalfilm Karksi-Nuia mehest Herbert Sepast linastub peagi mainekal filmifestivalil Ameerika Ühendriikides.
 


Režissöör Moonika Siimetsa dokumentaalfilm «Maailmameister» valiti USA ühe mainekama dokumentaalfilmide festivali «Silverdocs» ametlikku võistlusprogrammi. See kandideerib lühidokumentaalide auhinnale sektsioonis Sterling Short Competiton.

Ameerika filmiinstituudi ja Discovery koostöös korraldatav iga-aastane festival peetakse 21.—27. juunini Marylandis Silver Spingis. See on «Maailmameistri» rahvusvaheline esilinastus, samuti pole festivalile «Silevrdocs» varem ühtegi sarjas «Eesti lood» valminud dokumentaafilmi jõudnud.

Eesti film valiti välja 2163 kandideerija seast ning on üks 101-st ametliku võistlusprogrammi linateosest.

35-minutiline dokumentaalfilm «Maailmameister» jutustab loo eestiaegse kooliga ja Siberist läbi käinud härrasemehest Herbert Sepast, kelle vanus on 83 aastat, aga see on ka ainus asi, mis teda enamiku samaealistega seob.

Herbert Sepp seisab pea peal, viskab hundiratast ja on teivashüppes Eesti parim veteransportlane oma vanuseklassis. Taskus on Herbertil juba Euroopa hõbe, aga kohe algavad Soomes maailmameistrivõistlused ning Herberti suurim soov ja unistus on tagasi tulla meistritiitli ja maailmarekordiga. Herbert julgeb unistada, aga kas tal õnnestub unistus ka eluks elada?

«Eesti lood» on sari väikese eelarvega pooletunnistest dokumentaalfilmidest, mis keskenduvad inimestele ja aktuaalsetele teemadele tänases Eesti ühiskonnas. Nende filmide tootmist rahastavad ühiselt rahvusringhääling, Eesti Filmi sihtasutus ja kultuurkapital.

Filmi «Maailmameister» produtsendid on Aivo Spitsonok ja Mari Kallas, tootjafirma Osakond.

Eestis toodetud filmidest on varem «Silverdocsi» võistlusprogrammi valitud valgevene režissööri Juri Haštševatski dokumentaalfilm «Kalinovski väljak».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles