Eesti Vabariiki peetakse meeles mitmel päeval

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis on Eesti Vabariigi aastapäeva peetud alati 24. veebruaril ja nii ka tänavu. Pilt pärineb eelmise aasta pidustustelt.
Viljandis on Eesti Vabariigi aastapäeva peetud alati 24. veebruaril ja nii ka tänavu. Pilt pärineb eelmise aasta pidustustelt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Selleks, et koolilapsed saaksid patriootlikku kasvatust ning täiskasvanud televiisorist rahulikult paraadi vaadata, korraldab osa Viljandimaa omavalitsusi vabariigi aastapäeva üritusi enne õiget päeva.

Reedel, 21. veebruaril peetakse pidu Kõo ja Kõpu vallas. Küsimusele, miks ei tehta seda 24. veebruaril, vastas Kõo vallavanem Tarmo Riisk, et reedel on kohal ka koolilapsed ning seetõttu on ettevõtmine majanduslikult mõistlik. «Esmaspäeval pole ju lapsi. Kes neid siis tooma hakkab?» lausus Riisk.

Viljandi vald tähistab vabariigi aastapäeva esimest korda. Värskel vallal on üritusi eri paigus, kuid suurim neist on laupäeval, 22. veebruaril Viljandis Sakala keskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles