Täna selgusid parim kaitseliitlane ja naiskodukaitsja

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus anti parimatele üle rändauhinnad.
Tartus anti parimatele üle rändauhinnad. Foto: Tiina Pihlak

Täna kuulutati Tartus välja eelmisel aastal enim silma paistnud kaitseliitlane ja naiskodukaitsja, nominentide seas oli ka kaks viljandlast, kes seekord autasu ei pälvinud.

Aasta kaitseliitlast ja naiskodukaitsjat valiti neljandat korda. Parima kaitseliitlase nominente oli viisteist, aasta naiskodukaitsja nominente teist sama palju.

Neid tervitasid kaitseminister Urmas Reinsalu, kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras ja Kaitseliidu Vanematekogu esimees kindral Ants Laaneots. Kuigi ka Viljandist oli esitatud kaks nominenti, siis nemad võitjateks ei osutunud. Aasta naiskodukaitsja tuli Hiiumaalt ja aasta kaitseliitlane Alutaguselt.

Sakala ringkond oli oma parimaks naiskodukaitsjaks esitanud Urve Loiti, keda iseloomustati kui aatelist ja Eestit austavat liiget. Märkimisväärseks peeti ka tema rolli organisatsioonikultuuri süvendamisel. Lisaks on Loit läbinud esmaabikursused ja korraldanud viimased neli aastat instruktorina meditsiinirühma täiendõpet.

Parima kaitseliitlasena oli Sakala malevast nominendiks esitatud Eero Takk. Kolleegid pidasid teda kaitseliitlaseks, kes seab allüksuse saavutused enda omadest kõrgemale. Kogu möödunud aasta paistis mehe juhitud jagu silma osavõtliku ja aktiivse meeskonnana - ta on suutnud oma jaost teha koha, millega tahetakse liituda ja mille kaudu tullakse kaitseliitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles