Laupäeval algab tulude deklareerimine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.emta.ee

Alates laupäevast, 15. veebruarist saab interneti vahendusel maksuametile deklareerida 2013. aasta tulusid. Maksu- ja tolliameti teenindusbürood väljastavad eeltäidetud tuludeklaratsioonide väljatrükke esmaspäevast, 17. veebruarist.

Eelmisel aastal oli tulu deklareerijaid 650 000, kellest e-maksuametit kasutas 95 protsenti, sel aastal prognoosib amet vähemalt 640 000 deklareerijat. Eeldatavalt peaks pisut suurenema ka e-deklaratsioonide osa, prognoositavalt 96 protsendini.

Esimesed tulumaksutagastused teeb maksuhaldur 28. veebruaril. Tuludeklaratsiooni esitamise viimane päev on 31. märtsil. Kauem läheb paberil esitatud deklaratsioonide töötlemisega, siis alustatakse tagastamisega hiljemalt 20. aprillil. Üldine tulumaksu tasumise ja tagastamise tähtaeg on 1. juuli.

Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde märkis, et sel aastal pöörab amet kõrgendatud tähelepanu välistulude deklareerimisele.

Udde rõhutas, et kõigil, kes saavad välismaalt tulu, on kohustus deklareerida see Eestis. «Ja kui nendelt tuludelt tuleb ka tulumaksu tasuda Eestis, peab seda tegema õigeaegselt, vastasel juhul lisandub maksusummale intress, mis ulatub 22 protsendini aastas,» selgitas Udde.

Maksuhaldur juhtis ühtlasi tähelepanu sellele, et käesoleva aasta algul jõustunud täiendav maksuvaba tulu pensionidelt 210 eurot kuus ei laiene eelmise, 2013. aasta tulude deklareerimisel, ning täiendav maksuvabastus pensionidelt, mis 2013. aasta tuludeklaratsioonis arvestatakse, on 2304 eurot.

Sellest, missugused on tänavused olulisemad muudatused tulude deklareerimisel, saab lähemalt lugeda maksu- ja tolliameti kodulehel asuvast teemaveebist muudatuste alajaotise alt
Samuti võib info saamiseks helistada ameti telefonidele. Numbril 1811 vastatakse deklareerimise kohta käivatele küsimustele ja antakse abi nii paber- kui elektroonilise deklaratsiooni täitmiseks ning numbril 880 0811 saab infot füüsiliste isikute maksustamise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles