Kahe linna ja ühe valla rahvas püüab laupäevaks märgikalu

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu linnavalitsuse võistkond tuli järvele kostümeerituna.
Haapsalu linnavalitsuse võistkond tuli järvele kostümeerituna. Foto: Rannar Raba

Viljandi ja Haapsalu linnavalitsuse, Viljandi vallavalitsuse ning mitme Viljandi asutuse töötajad alustasid kalapüügivõistlust juba neli päeva enne seda, kui tuhanded õngitsejad järvele kuldkalu jahtima kogunevad.

Sakala võiskonnas kaasa lööv vanemtoimetaja Rannar Raba andis jääaugu servalt teada, et võistlusega tehaksegi põhisündmuseks ettevalmistusi. Nimelt peaksid kahe linnavalitsuse, Viljandi valla, pärimusmuusika keskuse, Ugala, ajalehe Sakala ja Sakala keskuse ning Viljandi spordikeskuse esindajad tõmbama jääle paarsada soomusekandjat, kelle «Kuldkala» korraldajad auhindadega märgistavad ja järve tagasi lasevad.

«Kui kuulsime, et kätte on vaja saada nii palju kalu, vajus paljudel suu lahti, sest suur osa võistlejatest on täielikud algajad,» tõdes Raba. «Aga õnneks on ka «Kuldkala» korraldajad ise püüdmisel abiks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles