Austria professor räägib heavy metal'ist

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika kvartett Kiss on üks teatraalse heviroki sümbolitest.
Ameerika kvartett Kiss on üks teatraalse heviroki sümbolitest. Foto: Promofoto

Kolmapäeval, 12. veebruaril loeb Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia muusikaosakonnas külalisloenguid doktor Charris Efthimiou (PhD) Grazi ülikoolist. Loengu teema on hard rock ja heavy metal 1970–1985.

Populaarmuusika uurimine on viimasel kümnendil hoogustunud ning sellega tegelevad ka akadeemilised asutused. Uuritakse näiteks rock'i ja metal'i sotsioloogilisi aspekte, analüüsitakse laulusõnu, tehakse soouuringud ning muusikanalüüse.

Dr Efthimiou annab oma loengus ülevaate hard rock'i sünni sotsiaalsetest ja muusikalistest faktoritest, analüüsib lähemalt olulisemaid bände ning nende muusikat sellest perioodist (Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin, Kiss, Judas Priest, AC/DC, Motörhead, Iron Maiden) ning  alamstiile (speed metal, trash metal, black metal). Loengu viimases osas teeb ta lühikese ülevaate pärast 1985. aastat toimunud arengutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles