Suure-Jaani lapsed hakkavad mängima muusikaväljakul

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval avatakse Suure-Jaani laululava lähistel mänguväljak, kus muusikaga on seotud nii liivakast, külakiik kui turnimislinnak.


Suure-Jaani valla spordi- ja noorsootöönõunik Mati Adamson rääkis, et uhkel mänguväljakul saavad lapsed liivakooke küpsetada klaverikujulises liivakastis ja ronida viie torniga linnakus Orkester, mille vaheplaatidele on joonistatud näiteks kala flööti mängimas.

Samal väljakul olevat kiikpinki kaunistab orelivilede kujutis, külakiige peale ehitatud kaare kujuga plaat sümboliseerib aga laulukaart.

«Kõik need atraktsioonid on spetsiaalselt Suure-Jaanile valmistatud,» rääkis Mati Adamson osaühingu Vivocard Plus tehtud tööst. «Väikeste muusikasõprade tung mänguväljakule on olnud suur: lindid olid alles ümber, kui juba mängima tõtati. Vahepeal oli isegi väike mure, et äkki mõni asi laguneb enne avamist ära.»

Valla arendusnõunik Aino Viinapuu selgitas, et mänguväljak on osa põllumajandusministeeriumi kaudu Leader-programmi raha saanud projektist, millega Suure-Jaani Ilmatari plats atraktiivseks kultuuriobjektiks arendatakse.

Selle käigus renoveerib Mulgi Maaehitus juuni keskpaigaks laululava, mis Viinapuu sõnutsi oli üsna troostitus seisus. Lava külgedele ehitatakse lipualused ja valmistatakse teisaldatav gaasiküttega tulealus, samuti rajatakse vee- ja kanalisatsioonitorustik ning ehitatakse WC-d.

Sama projekt toob Suure-Jaani mitu suvist üritust. Neist esimene on mänguväljaku avamisega samal päeval aset leidev «Parim pühapäev perega», mis on pühendatud lastekaitsepäevale ning pakub põnevat tegevust nii suurtele kui väikestele.

«Järgnevad Väikeste Lõõtspillide Ühingu esinemine 13. Suure-Jaani muusikafestivali programmist, jaanipidu ning 3. juulil Suure-Jaani valla kolmas laulu- ja tantsupidu,» rääkis Aino Viinapuu. Kavas on veel mitu kontserti, sealhulgas rahvusvahelise puhkpilliorkestri Wersalinka esinemine.

Ees ootavad ka 50. järvepidu, rukkimaarjapäeva tähistamine ja fotonäituse «Suure-Jaani kultuuriväärtused enne ja nüüd» avamine.

Projekti kogumaksumus on ligikaudu 1,2 miljonit krooni, sellest toetust saadakse 769 000 krooni. Mänguväljak läheb maksma üle poole miljoni krooni.

Aino Viinapuu lausus, et vald tellis mänguväljakule ka haljastusprojekti. «Atraktsioonide vahele istutatakse kollased põõsasmaranad, millest moodustub sümboolne noodijoonestik,» kirjeldas ta. «Põõsagrupid eraldavad suurematele ja väiksematele lastele mõeldud mängualasid.»

Ta lisas, et kuna haljastustöödes löövad lapsed ise kaasa, võib loota, et uut mänguväljakut lõhkuma ei kiputa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles