Maksuamet soovitab maamaksuandmeid kontrollida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.emta.ee

Läheneva maamaksu tasumise tähtajaga 31. märtsil kutsub maksu- ja tolliamet inimesi üles kontrollima e-maksuametis enda kohta kehtivate maamaksu määramise alusandmete õigsust.

Omavalitsused edastasid 1. veebruariks maksu- ja tolliametile maaomanike või maa kasutajate andmete muudatused ning muud maamaksu arvutamiseks vajalikud muudetud andmed. Nende andmete alusel koostab maksu- ja tolliamet maksuteated, mis jõuavad inimesteni 15. veebruariks.

Enda kohta kehtivaid maamaksu andmeid näeb e-maksuametis, kuhu sisse logides leiab avalehelt kiirviidetest alajaotuse «Maamaks», kust omakorda saab valida, millise aasta kohta andmeid näha soovitakse.

Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi soovitab inimestel  andmed, mille omavalitsused on nende kohta esitanud, üle vaadata. «Kui andmetes on vigu, tuleks kohalikku omavalitsust teavitada, sest siis jõutakse andmed parandada juba enne maamaksu teadete trükkimist,» selgitas Liivamägi.

Tema sõnul tuleb vigu ikka ette ning kui inimesed endi kohta kehtivaid andmeid üle ei kontrolli, tuleb viga välja alles pärast esmase maksuteate väljastamist, see aga tähendab lisatööd ametile ning närvikulu kliendile.

Ühtlasi kutsub maksu- ja tolliamet kõiki inimesi üle kontrollima või ametile teatama oma e-posti aadressi ning eelistama elektroonilist asjaajamist.

Kuni 64-eurone maamaks mis tahes omavalitsuse üksuses asuvalt maalt tasutakse ühekorraga 31. märtsiks. Maamaksust, mis ületab 64 eurot, tasutakse 31. märtsiks vähemalt pool, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust tasutakse 1. oktoobriks. Lisainfot maamaksu kohta leiab maksu- ja tolliameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles