Mis asi on stipendium?

Lauri Luik
, Eesti koolispordi liidu president, riigikogu kultuuri­komisjoni liige Reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Luik
Lauri Luik Foto: Erakogu

LIIKUMISAASTA ON hoogsalt käima läinud ning hea meel on tõdeda, et pikalt arusaamatusi tekitanud maksuvabade stipendiumide teemal on peagi selgus majas. Hiljuti tegi valitsus kultuuriminister Urve Tiiduse eestvedamisel ettepaneku leida stipendiumide süsteemi korrastamiseks raha riigieelarvest.

Eesmärk on alustada noortetreeneritest, et tagada neile sotsiaalsed garantiid ning suurem kindlustunne oma töö tegemisel. Katsume selleks tarvilikud summad leida järgmiseks aastaks.

Iseenesest ei ole stipendiumi maksmises midagi halba, kui selle kaudu edendatakse näiteks inimese sportlikku, hariduslikku või muud sellist tegevust. Küll aga pole õige, kui stipendiumi nimetuse all makstakse töötasu, tagamata stipendiaadile eluliselt tähtsat tervisekindlustust ja pensioni ning jättes maksmata maksud. Säärane on aga olukord rohkem kui 60 protsendi treenerite, spordikohtunike ning tagatipuks ka paljude profisportlastega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles