Elutöö preemia kinnitati pika vaidlemise järel

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et volikogu esimees saaks välja öelda Viljandi elutöö preemia saaja, kulus volikogu liikmetel kaks tundi hääletamiste, omavahelise vaidlemise, protestimise ja lõpuks leppimise peale.

Kui linna aastapreemiate määramise ja kinnitamise juurde jõudis volikogu neljapäeval paar minutit pärast kella 19, siis otsus kuulutati välja kell 20.54. Sellele eelnes pikk vaidlus ning volikogu esimehe Randel Läntsi avaldus, et elutöö preemiat ei saa volikogu otsustusvõimetuse tõttu välja anda.

Preemia määramine algas salajase hääletusega, kus volikogu liikmetel oli võimalik valida seitsme kandidaadi seast. Ka varasematel aastatel on preemial olnud mitu kandidaati ning hääli on jätkunud kõigile. Erinevalt tänavusest on aga preemia antud kohe esimese vooru järel sellele inimesele, kes on saanud kõige rohkem hääli, ilma et nende hulka oleks loetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles