Kirsimäe aida rahvas korraldab Kloostri aidas parmupillifestivali

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parmupill
Parmupill Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti pärimusmuusika keskus kutsub huvilisi laupäeval Eesti esimesele parmupillifestivalile, mis toimub Tallinnas Kloostri aidas.

Parmupillimaailmas esimesi samme astuvaid inimesi oodatakse Eesti parimate käe all selle imelise pilliga algtutvust tegema, edasijõudnuid aga oma oskusi lihvima.

Pärimusmuusika keskuse avalike suhete juhi Erki Pruuli sõnul saab festivalil osa võtta õpitubadest, samuti luuakse seal parmupilliorkester ja õhtu lõpeb kontserdiga, millele järgneb ühismängimine, tants ja trall. Kontserdil saab näha ja kuulda parmupillimängu nii sooloesituses kui ka ansamblimängus.

18. veebruaril Nokia Kontserdimajas üles astuva Hiina parmupillivirtuoosi Wang Li külaskäigust inspireerituna tutvustab Jaan Tätte jr. oma õpitoas Aasia parmupille Danmoi’d ja Kou Xiang’i.

Teisi õpitubasid viivad läbi parmupillimagistrid Cätlin Mägi ja Juhan Suits ning teemadering ulatub pillist meloodia kättesaamisest kuni koosmängu erinevate võimalusteni.

Festivali korraldatakse õhinapõhiselt ja kõik õpitoad ning kontsert on tasuta. Kaasa on lubanud lüüa mitmed tuntud muusikud: Jaak Johanson, Kairi Leivo, Andres Siimann, Sandra Sillamaa, Merike Paberits, ansambel Armastus jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles