Ümber Viljandi järve jooksjad stardivad sel aastal staadionilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa kergejõustiku meistrivõistlused peetakse 16. ja 17. juunil.
Viljandimaa kergejõustiku meistrivõistlused peetakse 16. ja 17. juunil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ümber Viljandi järve jooksul osalejad stardivad tänavu staadionilt ning saavad lõpuprotokollist lisaks ametlikule lõppajale ja -kohale teada ka selle aja, mis neil kulus stardijoone ületamisest finišeerimiseni.

«Jooksjad mahuvad kindlasti staadionile ära,» kinnitas tänavu jooksu peakorraldaja, Viljandi spordikeskuse juhataja Mati Jürisson. «Amsterdami maratoni start antakse sama suurelt staadionilt ning seal on stardis 14 000 osalejat.»

Ümber Viljandi järve jooksu starti on tänavu oodata 4000 osalejat.

Stardijoon tuleb peatribüüni ette ning starditakse maratonivärava poole. Kohe staadionilt väljudes keerab rada vasakule ning siis on jooksjad juba tavapärasel trassil. «Distants ei muutu pikemaks ega stardikoridorid kitsamaks,» lubas Jürisson.

Selline muudatus võimaldab kõigil jooksjatel hiljem finišiprotokollist teada saada ka selle aja, mis neil jäi stardijoone ja finišijoone ületamise vahele. Paremusjärjestus seatakse ikkagi ametliku lõpuaja järgi, mis hakkab tiksuma kohe stardipaugu andmise järel.

Varasematel aastatel ei olnud võimalik staadionilt startida, sest vahetult enne põhijooksu algust peeti seal lastevõistlusi. Tänavu on lastejooksud toodud päev varasemaks.

85. ümber Viljandi järve sportliku programmi avavad kõige nooremad jooksusõbrad 30. aprilli õhtupoolikul. Kell 17 antakse linnastaadionil esimene start traditsioonilisele lastejooksule, kuhu on oodatud jooksma kõik kuni 12-aastased.

Jooksuõhtu juhatavad sisse kõige nooremad ehk kuni nelja-aastased lapsed, kes tohivad jooksuraja läbida saatjaga, koos stardivad nii poisid kui tüdrukud. Alates viiendast eluaastast tuleb jooksurajal juba ise hakkama saada.

Ka tänavu on võimalik täita registreerimisleht varem arvutis. Kohapeal algab registreerimine kell 16 ja kestab iga vanuserühma stardini.

Kuni 9-aastased lapsed läbivad staadionil 300 meetrit, 10–12-aastaste jooksumaa pikkus on 700 meetrit ehk pisut alla kahe ringi. 5–12-aastastele lastele on igas vanuserühmas kavas eraldi start nii tüdrukutele kui poistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles