Repliik: Kentsakad kemplemised

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui vaadata, mis praegu Rahvaliidu, aga ka roheliste partei ümber ja sees toimub, siis minu arvates iseloomustab seda kõige paremini üks internetikommentaar. Rahvaliidu kukepoksist kõnelnud uudise juures seisis lakooniline «Pean saama riigikokku või muidu suren 2011».


Parafraas tänavuse kohaliku eurolaulu valimise ajal toimunud paroodiakonkursi pealkirjast on igati õnnestunud. Kuigi päris üks ühele paralleele siin tõmmata ei saa, on kogu atmosfäär oma solvumiste ja hüsteerilise käitumisega vägagi sarnane.

Meenutuseks: Eurovisiooni eelvooru ehk «Eesti laulu» järel olid paljud kümne parema hulgast välja jäänud moosekandid ja nende fännid tulemuses pettunud ning aset leidis asendusvõistlusi. Lõpptulemust see muidugi ei muutnud ja kogu seda sebimist oli halenaljakas vaadata.

Nüüd on poliitikas käsil sama asi. Roheliste ja rahvaliitlaste kemplemised pakuvad põnevust ja koomikat, kuid riigikokku saamisest viib see neid ainult kaugemale.

Nii nagu tänavune «Eesti laulu» võistlus tõi siinsesse muusikaellu uusi tuuli, nii on lootust, et ka käimasoleva poliittralli lõpuks saab õhk klaarimaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles