Sammuli tallides selgusid karikavõitjad

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval on Sammulis takistussõiduvõistlus.
Laupäeval on Sammulis takistussõiduvõistlus. Foto: Raivo Sirelpuu

Laupäeval Sammuli tallides peetud kevadistel takistussõidu karikavõistlustel näitasid oma oskusi nii algajad kui rahvusvahelise karastuse saanud ratsutajad.


Võistluse «Sammuli kevad 2010» peakohtuniku Milja Ardla sõnul valmistas korraldajatele suurt rõõmu rohke osavõtt.

«Hulk tugevamaidki takistussõitjaid ei põlanud Sammulis võistlemist ära, ehkki samal ajal leidis Veskimetsas aset «Palladium Cupi» avaetapp,» rääkis ta. «Oma nooremate hobustega tegid kaasa näiteks Gunnar ja Kertu Klettenberg, Annika Veerpalu ning Ivo Ots.»

Võistluste kavas oli neli sõitu. Neist esimene, 80-sentimeetriste takistustega parkuur oli noortele hobustele ja ratsanikele ning kõiki selle veatult läbinuid tunnustati rosetiga. Milja Ardla sõnul pälvis roseti 14 võistlejat.

Peale selle anti Sammulis võistlusstart kuni meetriste takistustega kaheosalises parkuuris ning 110- ja 120-sentimeetriste takistustega parkuurides.

Kaheosalisele sõidule startijaid oli 33. Selle võitis Annika Veerpalu hobusega Primas ja teine oli Ingrid Vaas hobusega Leara. Mõlemad esindavad klubi Parkuur. Kolmanda koha pälvis parima Viljandimaa ratsaspordiklubi esindajana Brita Tuvi Vikaga.

Viljandimaalastest tulid selles sõidus auhinnalisele kohale veel Kristi Vilu Rubensiga viiendana, Ivo Ots Carreroga kuuendana, Anni Maisla Eedeniga seitsmendana, Kristiine Miilen Pacificuga kaheksandana ning Kertu Klettenberg Coco Chaneliga üheksandana.

Nii 110- kui 120-sentimeetriste takistustega sõidu võitis Peeter Viirand hobusega Oiron klubist LRMK.

Madalamate takistustega parkuuris järgnesid talle Gunnar Klettenberg Vaya Bella ja Kristi Vilu Pateetikaga. Viljandimaalastest oli auhinnasaajate seas veel Rebeka Luhaste hobusega Areen viiendana.

Selles sõidus oli 23 startinut.

Kõrgeimate takistustega parkuuris oli Peeter Viiardi järel teine Kristi Vilu hobusega Pateetika. Ivo Ots teenis Orlandoga kolmanda ja Rebeka Luhaste Areeniga neljanda ehk viimase auhinnalise koha.

Sõidule startis 13 sportlast, neist ümberhüpetele pääses seitse.

Võistluspäeva peakohtuniku selgitusel ei kuulunud Sammuli takistussõidu võistlus küll ratsaliidu kalenderplaani, sellest hoolimata ei tehtud korralduses mingit hinnaalandust.

Järgmise ratsaspordivõistlusena peetakse eeloleval laupäeval Tarvastu vallas Liivaku tallides Eesti ratsaspordiliidu suvise koolisõidu karikasarja teine etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles