Mõisaküla bussiliinil muutub veebruarist vedaja ja number

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varemalt teenindas varahommikust ja õhtust Viljandi ja Mõisaküla vahelist liini Mulgi Reisid. Veebruarist hakkab sellel liinil sõitma Automan. Liini numbriks saab 409 asemel 49.
Varemalt teenindas varahommikust ja õhtust Viljandi ja Mõisaküla vahelist liini Mulgi Reisid. Veebruarist hakkab sellel liinil sõitma Automan. Liini numbriks saab 409 asemel 49. Foto: Marko Saarm / Sakala

Hommikune ja õhtune bussiliin Mõisaküla ja Viljandi vahel jääb reisija jaoks samasuguseks, kuid muutub vedaja ja liininumber.

Viljandi maavalitsus korraldas sügisel avaliku konkursi, et leida teenindaja liinile number 409 Mõisaküla–Viljandi. Uut teenusepakkujat otsiti seoses kommertsliine teenindava vedaja Mulgi Reisid loobumisega teenusest.

Automan võtab üle
Maavalitsuse teatel ei soovinud bussifirma sellel liinil enam vedamist jätkata, sest üksnes piletitulust ei olnud võimalik liini teenindamisega seotud kulusid katta. Et antud bussiliin on piirkonna inimestele oluline, kuulutas Viljandi maavalitsus vastavalt seadusele välja uue kommertshanke.
Vedajatepoolseid pakkumisi hankele ei tulnud ning maavalitsus tegi praegu Lõuna-Viljandimaad teenindavale ettevõttele osaühing Automen ettepaneku suurendada praeguse lepingu mahtu.
Sellega nõustuti ning alates 1. veebruarist 2014 liidetakse praeguse bussiliini number 409 teekond ja väljumised liiniga nr 49.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles