Esimene uudne pakirobot tuleb Viljandisse

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi ettevõttes Cleveron toodetavat pakirobotit PackRobot on avalikesse hoonetesse lihtsam paigutada, kui seni kausutusel olnud automaate, sest see vajab vähem põrandapinda.
Viljandi ettevõttes Cleveron toodetavat pakirobotit PackRobot on avalikesse hoonetesse lihtsam paigutada, kui seni kausutusel olnud automaate, sest see vajab vähem põrandapinda. Foto: Itella SmartPOST

Logistikaettevõte Itella SmartPOST võtab tänavu Eestis kasutusele uue põlvkonna pakiautomaadid, mida toodab Viljandi ettevõte Cleveron. Esimene automaat pannakse püsti Paalalinna Maksimarketisse.

2009. aastal Eestis pakiautomaaditeenusele aluse pannud osaühing Itella SmartPOST on firma tegevjuhi Risto Eelmaa sõnul viie tegevusaastaga jõudsalt kasvanud.

„Eeldusel, et e-poodide ja neist ostetavate kaupade hulk kasvab igal aastal 10–15 protsenti, näitab meie 2013. aastal saavutatud 35-protsendiline pakimahu tõus SmartPOSTi jätkuvalt tugevnevat positsiooni Eesti turul,“ rääkis ta. Kokku on SmartPOSTi vahendusel viie aasta jooksul saadetud üle kolme miljoni paki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles