Lai õppekava annab eelise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riikliku õppekava järgi võimaldab matemaatika kitsa kava läbimine õpilasel jätkata õpinguid aladel, kus matemaatikal ei ole suurt tähtsust ja seda ei õpetata iseseisva ainena. Kitsa kava eesmärk on õpetada aru saama matemaatika keeles esitatud teabest ning kasutama matemaatikat igapäevaelus ettetulevates olukordades, tagades sellega sotsiaalse toimetuleku.

Kitsa kava järgi õpetatakse kirjeldavalt ja näitlikustavalt, matemaatiliste väidete põhjendamine toetub intuitsioonile ja analoogiale. Õppeaine koosneb kaheksast kohustuslikust kursusest.

Lai kava annab ettekujutuse matemaatika tähendusest ühiskonna arengus, selle rakendamisest igapäevaelus, tehnoloogias, majanduses, loodus- ja täppisteadustes ning muudes valdkondades. Selle tarvis lahendatakse rakendusülesandeid, kasutades arvutit ja vajalikku tarkvara. Olulisel kohal on tõestamine ja põhjendamine. Õppeaine koosneb 14 kohustuslikust kursusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles