E-sigarettide ohud ja võimalikud plussid

Helmen Kütt
, riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmen Kütt
Helmen Kütt Foto: Elmo Riig / Sakala

TÄIESTI ÕIGUSTATULT on tähtsaks teemaks tõusnud e-sigaretid, mis teevad võidukäiku ka Eestis. Tuliseid arutelusid peetakse nende üle kogu maailmas. E-sigarettide pooldajad väidavad, et nende tarbimine aitab vähendada tubaka suitsetamist. Vastasleer toob välja, et e-suitsu tõmbama hakanud noor võib hiljem üle minna tubakale.

Debatt on hoogu sisse saamas ka Eestis. Näiteks ravimiamet on tõdenud, et e-sigaretid, mille kvaliteeti on kontrollitud, võivad osutuda tavasuitsudest ohutumaks. Teisalt pole meil veel pikaajaliste uuringute andmeid.

Eesti apteekide ühendus on seisukohal, et e-sigarette peab käsitlema ravimina ning seetõttu tohiksid neid müüa vaid apteegid. Ehk siis: tegu peaks olema toodetega, millele tuleb anda müügiluba samade reeglite alusel nagu ravimitele. Sellekohased otsused peavad seega lähtuma meie rahva tervise huvidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles