Rong ei asenda lennukit

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Elmo Riig / Sakala

ÜTLEN KOHE alustuseks, et minu arvates võiks Eestil olla Kesk-Euroopaga kiire rongiühendus ja Rail Balticu projekt tuleks ruttu ellu viia. Kas või juba sellepärast, et praegu näib selleks olevat harukordne võimalus – teist samasugust ei pruugi lähikümnenditel tulla.

Samas olen nädalast nädalasse üllatunud, millise järjekindlusega ollakse Eestis valmis uskuma, et mäng käibki reisijate kiirema ja mugavama, et mitte öelda euroopalikuma liigutamise nimel. Tühjagi.

Nii mahukas ettevõtmine on mõeldav üksnes eeldusel, et sellest kujuneb ühtlasi üks siinse regiooni transiidi tugisambaid. Ja miks ka mitte? Laiem eesmärk ongi Eesti tähtsuse kasvatamine ning olla oluline lüli ühes suures ahelas, mis teenindab muu hulgas Soomet ja Loode-Venemaad, pole sugugi halb väljavaade. Me ei pea tingimata olema teekonna algus- või lõpp-punkt, oma kümnis on võimalik võtta ka vahendaja rollist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles