Viljandi piiri äärne kinnistu pandi oksjonile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männimäe tööstuspiirkonnas asuva 20 000 ruutmeetri suuruse kinnistu eest küsib Viljandi linnavalitsus vähemalt 80 000 eurot.
Männimäe tööstuspiirkonnas asuva 20 000 ruutmeetri suuruse kinnistu eest küsib Viljandi linnavalitsus vähemalt 80 000 eurot. Foto: Madis Luik

Männimäe tööstuspiirkonnas asuva 20 000 ruutmeetri suuruse kinnistu eest küsib Viljandi linnavalitsus vähemalt 80 000 eurot. Krunt võiks sobida tööstuse rajamiseks.

Otsuse panna linna servas paikneva kinnistu hoonestusõigus enampakkumisele võttis linnavalitsus vastu esmaspäeval.

Linnavalitsuse linnavara peaspetsialisti Andres Makku sõnul on Männimäe tööstuspiirkonna asukoht logistiliselt väga hea. «See asub linna servas Riia maantee ääres, kuhu lähiajal kerkib veel teisigi tootmishooneid,» ütles Makku. Lähema aasta jooksul alustab seal tootmist pakiautomaate valmistav aktsiaseltsi Cleveron.

20 262-ruutmeetrise kinnistu hoonestusõiguse alghind on 80 000 eurot ning lepingu tähtaeg 50 aastat. Sellel krundil tegutseb Viljandi huvikooli tehnikaring ning kehtib tähtajatu leping mittetulundusühinguga Viljandi Vee- ja Motospordikeskus. Tehnikaringil on krundil hoone ning väike motokrossirada.

Viljandi abilinnapea Ardo Agasilla sõnul ei kujune tehnikaringi paiknemine kinnistul takistuseks, sest üheskoos on leitud uued ruumid. «Ring on võimalik kolida samas piirkonnas asuvatesse garaažidesse,» ütles abilinnapea ning lisas, et garaažide ees on ka maa-ala, kuhu saab luua uue harjutusraja.

Kinnistu pakkumisi oodatakse märgusõnaga «Riia 66» 28. jaanuaril kella 10-ks Viljandi linnavalitsuse sekretäri kätte aadressil Linnu tänav 2, Viljandi või saadetuna samaks tähtpäevaks posti teel samal aadressil. Pakkumise täpsem info on Viljandi linnavalitsuse kodulehel.

Möödunud aasta mais toetas ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) Männimäe tööstusala arendusprojekti ühe miljoni euroga, mille abiga rajati läbimurre Reinu teelt Riia maanteele. Tööstusmaa reservalade hõivamise ja ettevõtete laienemise tulemusena peab lepingu järgi sellesse piirkonda 2016. aastaks tekkima 133 uut töökohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles