Lõpuks ometi kuritegu

Andres Anvelt
, riigikogu liige, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Priit Simson / Postimees

RIIGIKOGU VÕTTIS läinud aasta lõpul viimaks vastu uued karistusseadustiku sätted, mis kriminaliseerisid muu hulgas igasuguse seksuaalteenuse ostmise alaealistelt. Selle seadusemuudatuse algatasid sotsiaaldemokraadid juba poolteist aastat tagasi, kuid poliitilise leiguse tõttu jäi see paremaid aegu ootama.

Kahjuks juhtub tänapäeva poliitikas isegi maailmavaateliselt neutraalsete eelnõudega pahatihti nii, et koalitsioon ei raatsi opositsioonierakondadele nii-öelda punkti anda ja vajalik jääb seadustamata. Selline suhtumine õigusloomesse on iseäranis kummastav, kui jutt käib laste ja noorte ärakasutamisest, mis ei tohiks mahtuda ühegi maailmavaate ääremaadele.

Sotsiaaldemokraatide ettepanek muuta alaealistelt seksi ostmine kuriteoks leidis väljundi meie õigusesse alles siis, kui Euroopa Liit oma direktiiviga Eestit selleks kohustas. Seetõttu kipubki vahel jääma mulje, et meie tulevik sõltub suuresti sellest, kas Euroopa Liit juhib tähelepanu meie üliliberaalse riigijuhtimise kitsaskohtadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles