Kas linnapea tool on pelk vahepeatus?

Urmas Suik
, linnakodanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Suik
Urmas Suik Foto: Elmo Riig / Sakala

ÕIGUPOOLEST TULNUKS küsimus, kas linnapea koht on vahepeatus tõusuks Toompeale, esitada enne omavalitsuste volikogude valimisi. Et nimekirjad andsid enne valimisi teada, kes on nende linnapeakandidaat, olnuks selle esitamine kandidaatidele lausa kohustuslik, saamaks teada, mille nimel valimiskampaania käib ja milleks nad inimeste hääli vajavad. Muuseas, mina tolle küsimuse esitasin.

On etteaimatav, mis juhtuks ühe ettevõttega, kui selle juht vahetuks sama tihti kui Viljandi linnapea. Olen nõus, et riik on omavalitsuse tegevust palju rohkem reglementeerinud ja seepärast ei ole selle juhtimine päris sama mis äriettevõtte tüürimine. Küll aga on kulude ja tulude kokkulugemine mõlemal juhul vajalik.

Ma ei ole üldse kindel, et poliitikute omavahelise lehmakauplemise tulemusena satub omavalitsuse etteotsa kõige kompetentsem meeskond. Saladus pole seegi, et sageli sõltub linnavalitsuse liikmete arv poliitikute soovist meedias esilehel ilutseda, ja võib arvata, et ka asjaosalisi huvitav materiaalne pool ei ole viimasel kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles