Nukunäitlejad toovad Viljandi lastele rõõmu

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marioneti teatri nukunäitlejad mängisid eile nukuetenduste laadal ja Mesimummu lasteaia mudilased said marionettnukkudega tutvust teha.
Marioneti teatri nukunäitlejad mängisid eile nukuetenduste laadal ja Mesimummu lasteaia mudilased said marionettnukkudega tutvust teha. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna avatakse XIV rahvusvaheline nukuteatrite festival «Teater kohvris», mis on pühendatud Viljandi nukuteatri 55. tegevusaastale.


Festivali üritused algasid juba eile, kui kesklinnas asuva Mesimummu lasteaia mänguväljakul leidis aset seitsmes nukuetenduste laat, kus oma lugudega astusid üles Eesti nukuteatrite trupid. Festivali juhi, Viljandi nukuteatri direktori Altmar Loorise sõnul koosneb tänavune kava osalevate truppide lavastuste paremikust.

Terve päeva jooksul jätkus tegevust nii väikestele kui suurtele nukuhuvilisele: üheskoos mängiti, meisterdati ning vaadati lõbusaid ja õpetlikke etendusi.
Nukulaada avas teatri Marionett «Nukkude kontsert», kus näitlejad mängisid Harri Vasara valmistatud marionettidega. Laval lõid tantsu printsessid, piilupart Donald ja kolm klouni.

Nukuetenduste laata juhtisid laste suured lemmikud, koeratüdruk Lotte ja tema sõber Bruno, kes valisid päeva lõpuks oma lemmiketenduse.

Festivalil on kohal kõik Eesti nukuteatrid: Eesti nuku- ja noorsooteater, Marionett, Kehra Nukk, Jõhvi Lepatriinu, Harry Gustavsoni pereteater, Kärdla nukuteater, Rauf Avšarovi nukuteater ning loomulikult ka Viljandi nukuteater.

«Uustulnukatena astuvad sel aastal üles Teoteater ja vene nukuteater Tallinnast,» lisas Altmar Looris. «Väliskülaliste hulgas on Panevežyse nukuteater Leedust ning esimest korda on Viljandis Moskva uus nukuteater.»

Lisaks etendustele leiavad aset õpitoad, kuhu on Altmar Loorise sõnul meisterdama oodatud kõik huvilised.

Festival lõpeb pühapäeval lühietenduste maratoniga, millel iga osalev nukuteater esitab 10—15-minutilise etteaste Ivan Krõlovi valmi «Kvartett» ainetel. Maratoni lõpuks valib publik ka oma lemmiku. Samuti peetakse Viljandi nukuteatri juubelipidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles