Jooks ümber koolimaja

Heiki Raudla
, ajaloohuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugu juhtus kaheksakümnendate keskpaigas Juri Gagarini nimelises näidissovhoostehnikumis, praeguses Viljandi ühendatud kutsekeskkoolis.
Lugu juhtus kaheksakümnendate keskpaigas Juri Gagarini nimelises näidissovhoostehnikumis, praeguses Viljandi ühendatud kutsekeskkoolis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kutsekooli 34 tulevast elektrikut ei viitsinud enam ammu füüsikatunnis ülesandeid lahendada. Nad olid praktilise kallakuga poisid ja neid huvitas hoopis enam see, mida saab kätega teha. Peamiselt lahendas õpetaja Albert need ise tahvlile ja ütles siis õpilastele, et nood selle omale vihikusse maha kirjutaksid ja asja üle mõtleksid.

Aeg-ajalt küsis mõni õpilane, et miks tal seda füüsikat vaja on, ja Albert vastas nagu alati: «Kust mina tean, kuidas sa oma elu elada kavatsed. Kui sa mulle seda ütleksid, siis ma oskaksin sulle vastata.»

Et seda keegi ei teadnud, jäi mõttevahetus sinna kohta seisma. Albert ei saanud aru, miks nad neid ülesandeid lahendada ei taha või ei oska.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles