Elroni rongid toovad linnaliinile lisabussid

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued rongid hakkavad argipäeviti Viljandi raudteejaamast väljuma neli korda päevas.
Uued rongid hakkavad argipäeviti Viljandi raudteejaamast väljuma neli korda päevas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Et kolmapäevast rongide sõidugraafik Viljandi raudteejaamas tiheneb, lisandub linnaliinidele buss number 8, et kesklinna ja vaksali vahel sõitjaid vedada.

Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase sõnul ei ole buss number 8 päris uus, vaid tekib osaliselt teiste linnaliinide arvelt. «Nüüd on see marsruut lihtsalt ühe numbri alla viidud. Külalisele on hea teada, et number 8 viib ta raudteejaamast linna ja vastupidi,» selgitas Kase.

Uus sõiduplaan loodi selliselt, et juba välja kujunenud busside põhilistes liikumisaegades olulisi muudatusi teha ei tuleks. ”Uusi aegu olemasolevasse sõiduplaani lisada oli paras pähkel. Poole aasta pärast muudetakse rongiaegu uuesti ning selleks ajaks näeme, kas äsja loodud liin kesklinna ja raudteejaama vahel ennast õigustab,” sõnas Kase.


Harjumuspärasest erinev on see, et viiest raudteejaama suunduvast bussist neli alustavad oma teed Centrumi vastas paiknevast saabuvate busside peatusest ja üks Uku keskuse bussipeatusest.

Teisipäevast on uus sõiduplaan peatuste kaupa portaalis www.peatus.ee kättesaadav. „Püüame linna- ja lähiliinide bussiajad jaanuaris ka Viljandi linnalehes avaldada,” ütles Kase. „Igal juhul tuleks kõikidel aasta alguses kindluse mõttes oma liikumisplaanid üle vaadata ja veenduda nende õigsuses, sest pisemaid muutusi on teisigi,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles