Ministeerium otsib aasta keeletegu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Haridus- ja teadusministeerium kutsubüles esitama kandidaate 2013. aasta keeleteo auhinnale, millega tunnustatakse sellel aastal eesti keelele suurimat kasu ja üldist avalikku toetust toonud ning rohket tähelepanu pälvinud tegu ja selle tegijat või tegijaid.

Parimad keeleteod peaksid tõstma eesti keele tuntust ja mainet, väärtustama eesti keele õpetamist, õppimist ja oskamist, soodustama eesti keele kasutamist ja staatuse kindlustamist ning edendama eesti keele talletamist ja uurimist.

Esitada võib neid keeletegusid, mis tehti kas täielikult möödunud aastal või mis viidi möödunud aastal lõpule. Keeleteo auhinna saamiseks võib esitada üksikisikuid, töörühmi, ühendusi ja asutusi. Ka esitajad võivad olla üksikisikud, ühendused ja asutused.

Keeleteo auhinna konkursi juhend on nähtav haridus- ja teadusministeeriumi ja emakeele seltsi kodulehtedel (www.hm.ee/keeletegu2013; www.emekeeleselts.ee). Sealsamas kodulehel on elektrooniline esitamisvorm, ettepanekuid võib saata ka e-aadressil keeletegu@hm.ee.

Keeleteo auhinna kandidaate saab esitada 22. jaanuarini, keeletegu 2013 kuulutatakse välja emakeelepäeval, 14. märtsil 2014 Saaremaa ühisgümnaasiumis Kuressaares.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles