Parika metsades peeti aasta viimane ühisjaht ja kuulutati välja rahu

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast lastud loomadele austuse avaldamist tehti ka kohustuslik ühispilt.
Pärast lastud loomadele austuse avaldamist tehti ka kohustuslik ühispilt. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eelmisel laupäeval pidasid Viljandimaa kütid Kolga-Jaani kandis aasta viimase metsseajahi ning seejärel kuulutasid pidulikult välja jõuluaegse rahu, mille ajal ei kosta Eesti metsades ühtegi püssilasku ja loomade toidukohad on söögipoolisest tulvil.

Olin jahiseltskonna tegemisi jälgima kutsutud teist korda ja oskasin tänu sellele juba paremini valmistuda. Ladusin endale kihiti kõik kapist leitud kampsunid selga ja varahommik leidis mu võrdlemisi reipalt väraval autot ootamas. Sakala fotograaf Marko oli masina püsse ja kaameraid täis ladunud ning saabus väikese hilinemisega.

Meie tee viis mootori uinutava nurrumise saatel Parika metsade poole. Ühe bussipeatuse juurest käskis teeviit keerata väikesele kruusateele, mis mõne aja pärast muutus korralikuks mülkaks. Marko krigistas pead vangutades hambaid, kui rataste alt pritsiv muda vaatevälja sulges.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles