Kanepikasvatajale määrati tingimisi vangistus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdistuse kohaselt kasvatas Markku Olavi Nestori Kallio Viljandimaal Tarvastu vallas Kalbuse külas kanepitaimi, kuivatas neid ning valmistas marihuaanat ja hašišit.
Süüdistuse kohaselt kasvatas Markku Olavi Nestori Kallio Viljandimaal Tarvastu vallas Kalbuse külas kanepitaimi, kuivatas neid ning valmistas marihuaanat ja hašišit. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu maakohus tunnistas esmaspäeval Viljandi kohtumajas 30-aastase Marku Olavi Nestori Kallio süüdi kanepi ebaseaduslikus kasvatamises, narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises ning narkootilise ja psühhotroopse aine levitamise ettevalmistamises. Sama otsusega tunnistati 23-aastane Keit süüdi narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises.

Kokkuleppementluses lahenduse saanud kriminaalasjas mõistis kohus Kalliole viis aastat ja kolm päeva tingimisi vangistust viieaastase katseajaga. Eelvangistuses on Kallio oma karistusest ära kandnud kolm päeva. Lisakaristusena mõisteti talle kohtuotsuse jõustudes Eesti Vabariigist väljasaatmine koos Eestisse sissesõidu keeluga kolmeks aastaks. Samuti konfiskeeriti Kalliolt kohtuotsusega Viljandimaal asuv kinnistu.

Kupstisele mõisteti kolmeaastane tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga. Eelvangistuses on Keit oma karistusest ära kandnud kolm päeva.

Menetluskulude katteks peab Kalllio tasuma 10 569,95 eurot ja Kupstis 2165,85 eurot.

Eelmise aasta mais laekus politseile vihje Viljandimaal Tarvastu vallas Kalbuse külas asuva kanepikasvatuse kohta. Lõuna prefektuuri narkokuritegude talitusepolitseiametnikud läksid saadud vihjet kontrollima ning leidsid nimetatud külas talumaja juurest mitu peenart ja anumaid kasvavate kanepitaimedega.

Majast leiti oskuslikult väljaehitatud valgustus- ja niisutussüsteemiga tubane kanepikasvatus, korjatud ja töötlemiseks valmis kanepiõisikud ja -lehed ning 603 grammi seemneid uute taimede kasvamapanekuks.

Talumaja ja selle ümbruse läbiotsimise käigus võtsid narkopolitseinikud ära 119 eri kasvufaasis kanepitaime, mille kogumass kuivatatult oli 1686 grammi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles