Riigifirma teod võtavad ääremaalt töökohti

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui praegu sõidavad Viljandist pärit piletikontrolörid Viljandi–Tallinna liinil, siis tulevikus hakkaksid nad sõitma teistelgi Eesti liinidel. Pildil olevad inimesed ei ole käesoleva looga seotud.
Kui praegu sõidavad Viljandist pärit piletikontrolörid Viljandi–Tallinna liinil, siis tulevikus hakkaksid nad sõitma teistelgi Eesti liinidel. Pildil olevad inimesed ei ole käesoleva looga seotud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tulevast aastast sõitjaid vedama hakkav rongifirma Elron soovib kehtestada töökorralduse, mille järgi algaks ja lõpeks kõigi piletikontrolöride tööpäev Tallinnas. See on pannud paljud väljaspool Tallinna elavad kontrolörid tööpakkumisest ära ütlema.

Paljude teiste seas kandideeris Elroni Viljandi–Tallinna liini piletikontrolöriks ka anonüümseks jääda soovinud Kairi, kelle tegelik nimi toimetusele teada. Tema sõnutsi selgus töövestlusel, et need piletikontrolörid, kes soovivad tööpäeva alustada kodusest raudteejaamast, seda teha ei saa.

«Tööpäev algab kõikidel hommikutel Tallinnas ning seal ka lõpeb. Mina leian, et ma ei pea oma elu raiskama tundide viisi tööle- ja tagasisõitmisele, kui keegi selle eest ei maksa,» lausus Kairi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles