Linnajuhid asusid preemiatele kandidaate otsima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnavolikogu ettepanekuid, kellele võiks anda tänavu linna preemia.
Viljandi linnavolikogu ettepanekuid, kellele võiks anda tänavu linna preemia. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavolikogu ootab aasta viimase päevani linnakodanike ja ühenduste ettepanekuid, kellele võiks anda tänavu linna preemia.

Elutöö preemia määratakse inimesele, kelle aastatepikkust tegevust on avalikkus kõrgelt hinnanud ja kelle elutöö on positiivselt mõjutanud linna arengut. Igal aastal määratakse üks preemia suuruses 1600 eurot.

Aastapreemia määratakse tunnustusena teo või saavutuse eest, mis on selle aasta  jooksul olnud linnale suure tähtsusega. Preemia suurus on 1000 eurot.

Kultuuri- ja spordipreemia antakse Viljandis tegutsevale füüsilisele või juriidilisele isikule, isikute rühmale või muule mittejuriidilisele ühendusele väljapaistva tegevuse eest kultuuri edendamises või sportlike saavutuste eest. Välja antakse kolm preemiat, neist igaühe suurus on 640 eurot.

Teatripreemia määratakse väljapaistva tegevuse eest teatrikunsti edendamises kas linnas tegutsevale füüsilisele isikule, kollektiivile või Viljandi teatrites etenduste lavaletoomises osalenud külalistele. Preemia suurus on 640 eurot.

Aasta noore preemia määratakse noorele vanuses 7–26 aastat või linnas tegutsevale noortekollektiivile, kelle töö, tegevus või saavutused kalendriaasta jooksul on olnud teistele linna noortele eeskujuks ja motivatsiooniks. Noortevolikogu arutab esitatud kandidatuurid läbi ja esitab oma ettepaneku linnavolikogule kinnitamiseks. Preemia suurus on 640 eurot.

Laste- ja noortesõbraliku ettevõtte tiitel antakse ettevõttele, mille asukoht või üks põhitegevuse koht on Viljandi ning mille tegevus on kalendriaasta jooksul aidanud kaasa linna laste ja noorte eluolu parandamisele. Ka selle tunnustuse puhul teeb valiku noortevolikogu.

Ettevõtluse edendaja tiitel antakse füüsilisele või juriidilisele isikule, kes ettevõtte omaniku või tegevjuhina on oma ettevõtte juhtimise ja majandustegevuse kaudu kaasa aidanud ettevõtluse arengule või kelle juhitava ettevõtte asukoht ja/või põhitegevuse koht on Viljandi.

Kahe viimati nimetatud tiitliga ei kaasne preemiat.

Ettepanekuid võib esitada blanketil, mille leiab linna koduleheküljelt või linnavalitsuse dokumentide avariiulitelt, või vabas vormis. Elutöö preemia saaja peaks olema oma tegevusega pälvinud avalikkuse aastatepikkuse kõrge hinnangu, kõigi teiste preemiate määramisel on tähtsad 2013. aasta kordaminekud. Kindlasti on vajalik lisaks kandidaadi nimele kirja panna tema tunnustust väärivad teod. Ilma põhjenduseta ettepanekuid ei arvestata.

Preemiad antakse kätte Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud aktusel 24. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles