Talvel ongi libe, sellega tuleb arvestada

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvisel teel tuleb möödasõitu sooritades olla eriti ettevaatlik. Abiks tulevad mõistagi ka kogemused.
Talvisel teel tuleb möödasõitu sooritades olla eriti ettevaatlik. Abiks tulevad mõistagi ka kogemused. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kogenud autojuhtide jutu järgi pole talvistes oludes turvaliseks liiklemiseks vaja teha muud kui valitsevaid olusid endale teadvustada. Just selle vastu nende hinnangul aga sageli eksitaksegi.

Ilma talviseks muutumise järel on sagenenud teated libedaga teelt välja sõitnud autodest. Viljandi staažikas sõiduõpetaja Jaak Alesma ei mõelnud pikalt ajakirjaniku küsimuse peale, kas ta oskab välja tuua põhilise eksimuse, mida meie autojuhid talvisel ajal teevad.

«Paljud autojuhid ei saa algul lihtsalt aru, et talvel ongi libe,» lausus Alesma. Ta täpsustas, et nii mõnegi roolikeeraja sõiduvõtted muutuvad külmale ajale sobivaks alles siis, kui lumi ja jää on juba mõnda aega teedel olnud. Nii-öelda suvises meeleolus sõites on õnnetused aga varmad juhtuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles