Makaroniabi jõuab Viljandisse juunis

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Punase Risti Viljandimaa seltsi sekretär Merit Laan
Eesti Punase Risti Viljandimaa seltsi sekretär Merit Laan Foto: Elmo Riig / Sakala

Toiduabi, mida puudust kannatavad inimesed saavad neljandat aastat, hakatakse jagama juuni lõpul.


Eesti Punase Risti Viljandimaa seltsi sekretär Merit Laan ütles, et kui mullu jõudis saadetis korraga pärale, siis nüüd tuuakse see kolmes osas ning viimane tärmin on 18. juuni.

Punane Rist võtab kauba vastu, vaatab üle ja läkitab selle edasi omavalitsustele, kes toiduained abivajajatele kätte jagavad.

Tänavu on Viljandimaa sotsiaaltöötajad tellinud 11 tonni makarone, ligi 5 tonni jahu ja üle 9 tonni helbeid. «See on teiste maakondadega võrreldes üks väiksemaid koguseid,» lausus Merit Laan.

Tema sõnul kavatseb Punane Rist toidukauba omavalitsustesse toimetada juuni lõpuks. «Varasemad aastad on näidanud, et omavalitsustel jagub abi seejärel poole aasta peale.»

Viljandimaal vahendab toiduabi ka Eesti lasterikaste perede liit, kelle kaudu jõuab tänavu abivajajateni üle 23 tonni makarone. See jõuab pärale kahes jaos, mai teisel poolel ja juuni algul.

Merit Laane jutu järgi läheb pere peale keskmiselt viis kilo tooteid. Kõige rohkem tahetakse jahu ja makarone, helbeid vähem. «Viimaste aastatega on abivajajaid juurde tulnud,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles