«Tudengijazz» koondub Koidu seltsimajja

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivalil esinev Viljandi Guitar Trio sai alguse Viljandi kultuuriakadeemia kitarristuudiost.
Festivalil esinev Viljandi Guitar Trio sai alguse Viljandi kultuuriakadeemia kitarristuudiost. Foto: Merli Antsmaa

Tänasest laupäevani peetakse Viljandis Koidu seltsimajas staažikat tudengite rütmimuusikafestivali «Tudengijazz».


Kolm päeva kestval festivalil esinevad noored Eesti ja Soome muusikud mõlema maa muusikakõrgkoolidest ning lisaks bändid siit ja sealt. Festivali, mida varem on peetud mitmes Eesti linnas, saab tänavu nautida ainult Viljandis.

Korraldajate kinnitust mööda ongi festivali rõhk uutel ansamblitel, sest sel viisil saavad ka ansamblid hoogu juurde.

««Tudengijazz» võiks toimida aknana, millest maailm vaatab Eesti ja lähinaabrite noorte andekate muusikute tegemisi,» rääkis festivali korraldaja Reigo Ahven. «Selle saavutamiseks on vaja leida õige tasakaal koha, tehniliste lahenduste ja atmosfääri vahel. Viljandis Koidu seltsimajas on see täiuslik.»

Nimekaimaks esinejaks võib tema sõnul pidada Olli Hirvoneni kvartetti, millesse kuuluvad Sibeliuse akadeemia õpilased Soomest. Samuti esineb Londonis resideeruv leedulasest trummar Marijus Aleksa. Tema astub üles koos vibrafonimängija Panu Savolaineni ja basskitarristi Ndioba Gueye’ga Senegalist.
Omamaistest muusikutest esinevad Garlic, Ilona Strada, Viljandi Guitar Trio ja mitme muusikakooli noored.

Ahven lausus, et Koidu seltsimajas ei ole sellist rütmimuusika maratoni veel kunagi olnud.

«Kes on tundnud puudust sellisest ääretult erilisest kohast nagu Koidu seltsimaja või Fellin, nagu teda kunagi nimetati, siis sel nädalal on kõigil võimalik seal taas aega veeta,» lubas ta.

Festivali programmis pole ainult kontserdid. Laupäeval kell 15 algab Ndioba Gueye ja Marijus Aleksa meistrikursus, millel räägitakse bassi- ja trummimängust. Kõikidele osavõtjatele on see tasuta.

Samuti proovitakse teha õpilasdokumentaalfilmi võtteid kogu festivali käigust. Selle ühisnimetaja on «Viimane pidu».

«Proovitakse juhtida tähelepanu sellele, et kui ei leita fonde, inimesi või ettevõtteid, kes aitaksid Koidu seltsimaja säilitada sellisena, nagu ta on, siis ta hääbub,» lisas Ahven.

Koostöös Elioni ja Audiovisuaalse Meediaga kantakse kõik festivali kontserdid üle internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles