Rahavahetus linnale kulu ei too

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui Eesti järgmise aasta algul eurole läheb, tähendab see Viljandi linnavalitsuse ametnikele küll lisatööd, kuid suuri kulutusi linnal teha ei tule.


«Meil on vähe selliseid suuri süsteeme, mida tuleks arvutis hakata ümber programmeerima,» selgitas linnavalitsuse rahandusameti juhataja Marika Aaso. Raamatupidamisprogramm häälestatakse eurodele ümber hooldustööna ja lisaraha pole vaja maksta.

Mitu linnale kuuluvat asutust kasutavad oma töös pileteid, kuid neidki saab pärast euro tulekut kasutada, sest linn ostab templid, millega lüüakse piletitele uus kehtiv hind. Templitele kulub Aaso sõnul ehk tuhat krooni ja rohkem rahalisi kulutusi ta välja tuua ei osanud.

Küll aga peavad Aaso sõnul lisatööga arvestama ametnikud, sest paljudes lepingutes tuleb hinnad ümber arvutada. Kindlasti on vaja volikogule koostada üsna pikk eelnõu, milles kõik linna kehtestatud hindade piirmäärad eurodes kinnitatakse. «Kulutused on peamiselt inimtööjõus, mitte rahas,» võttis Aaso eurole ülemineku kulud kokku.

Euroopa komisjon andis eile soovituse Eesti uuest aastast euroalasse vastu võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles