Päris reformi oodates

Jüri Ratas
, riigikogu aseesimees, Keskerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel kevadel Tallinna linnapea kohalt riigikokku läinud Jüri Ratase arvates on head need linnapead, kes suudavad oma põhimõtetele kindlaks jääda.
Eelmisel kevadel Tallinna linnapea kohalt riigikokku läinud Jüri Ratase arvates on head need linnapead, kes suudavad oma põhimõtetele kindlaks jääda. Foto: Peeter Langovits («Postimees»)

KÕIK EESTI poliitikud on teoorias nõus, et lapsed ja rahva jätkusuutlikkus on riiklik prioriteet. Sama printsiibi kehtestab Eesti Vabariigi põhiseadus.

Kahjuks tuleb tunnistada, et valitsuskoalitsiooni senised teod seda põhimõtet ei peegelda. Väga piinlik on negatiivse loomuliku iibe ja üha kasvava väljarände tingimustes nentida, et esimese ja teise lapse toetus on jäänud samale tasemele püsima kümneks aastaks. See summa on ka 2014. aasta riigieelarves kõigest 19,18 eurot kuus.

Viimase kümne aasta jooksul on näiteks toiduainete hinnad tõusnud üle 60 protsendi ning eluasemekulud lausa kahekordistunud. Seega võib julgesti öelda, et kunagine 300-kroonine toetus ei ole enam tõsiseltvõetav abi lapse kasvatamisel. Ühtlasi annab see kõigile peredele kurvastava signaali, et laste toetamine pole riigile kõige tähtsam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles