Windows XP kasutajatoe pakkumine lõpeb

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et järgmise aasta aprillist lõpetab Microsoft 12 aastat vana operatsioonisüsteemi Windows XP kasutajatoe pakkumise, oleks ohutuse mõttes tark uuele süsteemile üle minna.

Baltikumi Windowsi tootejuhi Andres Sireli sõnutsi töötab hinnanguliselt iga neljas Eesti arvutikasutaja Windows XP operatsioonisüsteemiga. Et aga uuel aastal sellele enam kasutajatuge ei pakuta, ei ole võimalik saada ka turvauuendusi ning viirusetõrjeprogrammid ei suuda arvutit täielikult kaitsta.

«Peamine põhjus, miks kasutajatoe pakkumine lõpetatakse, peitub arvutikasutajate turvalisuse tagamises. Tehnoloogia kiire arengu juures ei ühildu 12 aastat vana operatsioonisüsteem enam uute seadmete ja kasutajate vajadustega,» selgitas Sirel. «Piltlikult öeldes on 12 aastat tehnoloogiamaailmas terve igavik ja enamik kasutajaid ootab arvutitelt võimalusi, millest 2001. aastal alles unistati. Samadel põhjustel lõpeb toe pakkumine Office 2003-le.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles