Urmas Reinsalu meelest on katuserahade jagamine piisavalt läbipaistev

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Peale koosoleku lõppu leidis IRL-i esimees Urmas Reinsalu ka hetke, et vastata paarile Sakala küsimusele.

Hetkel on avalikkuse luubi all katuserahade jagamine ning IRL on seoses sellega sattunud niiöelda tulejoonele. Urmas Reinsalu, milline on teie seiskukoht erakonna esimehena katuserahade jagamise osas? On see praegusel kujul hädavajalik, eetiline ning piisavalt läbipaistev?

Kõigepealt arvan ma, et kui katuserahad on avalikkuse arutelu all, siis nad on läbipaistvad ja kindlasti erinevad peavad organisatsioonid, algatused ja omavalitsused, kes riigilt soodustusi saavad, olema võimelised andma selgitusi, milleks seda raha kasutatakse ja riik peab suutma seda kontrollida. Kui raha ei kasutata otstarbeliselt, tuleb see tagasi maksta. IRL- i  poliitika osas: minul ei ole küll ühtegi kahtlust tekkinud, et kuidagi oleks avalikke vahendeid kasutatud omakasuliselt. Kui see kahtlus on, siis tuleb sellega tegeleda ja need küsimused peavad saama vastuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles