Viljandi linnapeal Ando Kivibergil lubati folki edasi korraldada

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Kiviberg
Ando Kiviberg Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi vastne linnapea Ando Kiviberg võib volikogu loal jätkata suvise folgipeo korraldamist kunstilise juhina. Varasemate aastatega võrreldes muutub töös vaid see, et ta ei tee finantsotsuseid.

Viljandi pärimusmuusika festivali korraldava Eesti pärimusmuusika keskuse uue juhi Tarmo Noormaa selgitusel on Kivibergile antud uus ametinimetus – kunstiline juht – pisut eksitav. «Tema ülesanne on hallata festivali kui tervikut,» selgitas ta.

Jätkab pealikutööd

Küsimusele, kas nüüd tuleks festivali pealikuks hakata nimetama Tarmo Noormaad, sest tema on keskuse juhataja, vastas Noormaa, et tema jääb endiselt programmipealikuks. «Õige oleks pealikuks nimetada ikkagi Andot,» ütles ta. «Kui inimene on seda tööd nii pikalt teinud, siis on ju mõistlik tema oskused maksimaalselt ära kasutada.»

Varasemate aastatega võrreldes Kivibergi ametikohused Noormaa sõnul eriti ei muutu, kuid finantsotsuseid Kiviberg enam teha ei saa. Volikogule saadetud kirjas lubas Eesti pärimusmuusika keskuse nõukogu esimees Jaak Allik, et huvide konflikti ning korruptsiooniohu vältimiseks muudetakse festivali korraldamise ülesehitust nii, et linnapeaametit pidav Kiviberg ei peaks tegema ühtegi rahaga seotud otsust.

Keskuse põhikirja järgi on allkirjaõigus ainult Noormaal ning Kiviberg ei saaks ka parima tahtmise korral omatahtsi mingeid makseid kinnitada.

Opositsioon ei hääletanud

Viljandi linnavolikogu istungil tekitas linnapea teise ameti pidamine palju vastakaid arvamusi. Opositsiooni esindajate meelest pole see eetiline, sest linnapea saab teise töö eest palka, samal ajal maksab linn oma eelarvest tema tööandjale igal aastal ligi 45 000 eurot toetust. Samuti leiti, et linnapeal ei saa kahe ameti pidamiseks aega jätkuda.

Ando Kiviberg oli volikogu liikmete küsimustele vastates kindel, et ajapuudust ei teki, ehkki ta tunnistas, et Viljandi linnapea ametiga toimetulekuks ei piisa nädalas 40 tunnist, nagu näeb ette seadus. Festivali kunstilise juhi ametit lubas ta pidada ainult väljaspool linnapea tööaega.

Hääletamisel opositsioon ei osalenud, sest nimetas eelnõu arusaamatuks.

Kiviberg on lubanud, et taandab ennast linnavalitsuses kõigist otsustest, mis puudutavad kas pärimusmuusika keskust või pärimusmuusika festivali korraldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles