Scoutspataljoni kolonn sõitis läbi Viljandi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Õppusele «Kevadtorm 2010» sõitnud Scoutspataljoni kolonn sõitis teisipäeval läbi Viljandi linna, kus asetati endise Viljandi mõisahoone seinal oleva mälestustahvli alla lillekimp.

Scoutspataljoni moodustamiseks kogunes 19. detsembril 1918 Viljandisse grupp ohvitsere koos esialgse relvatusega ning järgmisel päeval võisid viljandlased kuulutustulpadelt lugeda üleskutset astuda väeossa nimega Scouts. Esimesel jõulupühal sai skautide koduks Viljandi mõisahoone, kus Scouts-väeossa astunud vabatahtlikud andsid esimeste seas truudusevande Eesti riigile.

Õppusel «Kevadtorm 2010» osaleb ligi 350 Scoutspataljoni kaitseväelast, pataljoni ülesandeks on 1. jalaväebrigaadi üksustele vastutegevuse korraldamine.

Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluv kiirreageerimisvõimega jalaväepataljon, mis osaleb NATO operatsioonidel ja on võimeline osa võtma Eesti-siseste äkkrünnakute tõrjumisest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles