Ajateenijad lõid heast tahtest sügistöödel käed külge

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abivajaja Laine Kallasmaa näitab sõduritele, kus asuvad puud, mis vajavad lõhkumist ning kuuri tassimist.
Abivajaja Laine Kallasmaa näitab sõduritele, kus asuvad puud, mis vajavad lõhkumist ning kuuri tassimist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädalavahetusel käis kaheksa Eesti kaitseväe logistikapataljoni ajateenijat eakatel ja puudega viljandlastel abis sügistöid tegemas. Tühjade kätega ei jäänud abivajajad ega abistajad.

Pühapäevaseks aktsiooniks oli end Viljandi linnavalitsuse sotsiaalameti juhataja Livia Kase sõnul abivajajana üles andnud viis inimest. Nemad soovisid peamiselt lasta puid lõhkuda, neid kuuri ning tuppa tuua, lehti riisuda ja põldu kaevata. «Üritus toimub esimest korda ning oleks oodanud suuremat osavõttu. Ju siis on paljudel olemas lähedased inimesed või on suudetud tegemised ise ära korraldada,» lausus Kask.

Sotsiaalameti juhataja sõnul aitasid viiel vanainimesel sügistöid teha kaheksa logistikapataljoni ajateenijat, kes Vana-Võidust päevakeskuse Inkeri bussiga linna toodi ning tööpaikadesse viidi. «Appi oleks saanud tulla kuni 25 ajateenijat, paraku oli vajadus väiksem ning oleks tekkinud tööpuudus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles