Ajateenijad viisid oma emadele lilli

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi-Nuia kandist pärit nooremseersandi Vahur Luige ema Eda Luik oli poja emadepäeva üllatuskülastusest väga liigutatud. See oli läbi aegade kõige parem kingitus,» ütles ta.
Karksi-Nuia kandist pärit nooremseersandi Vahur Luige ema Eda Luik oli poja emadepäeva üllatuskülastusest väga liigutatud. See oli läbi aegade kõige parem kingitus,» ütles ta. Foto: Kärt Liekis (kaitsevägi)

Viljandi- ja Pärnumaalt pärit ajateenijad viisid «Kevadtormi» õppuse ajal oma emadele emadepäevaks lilli.


Nooremseersant Vahur Luige ema Eda Luik oli külaskäigust väga liigutatud.

«See on kõige suurem kingitus mis üldse saab olla, sest ma olin mõtetes end valmis sättinud, et sellel aastal meie Vahuriga emadepäeval ei kohtu,» rääkis ta. «Kui ma sain teada, et Vahur tuleb mind õnnitlema, oli see läbi aegade kõige parem kingitus. Ma olen väga õnnelik. Aitäh selle eest!»

Oma poja teenistuses olemisest arvas Eda Luik, et Vahur on muutunud väga mehiseks.

«Ma olen selle üle väga uhke, et Vahur tahtis minna sõjaväkke. Kui nad andsid sõdurivannet, siis me käisime seda vaatamas,» kõneles ta.

Ema ütlemist mööda pole tema elus olnud midagi ilusamat kui see, kuidas vormis eesti mehed laulsid hümni. «Need mehed olid täpselt minu poja nägu ja minu arvates nad nagu olekski meie pojad. Ma tulin koju ja tundsin, et kõik eesti naised, kõik eesti tüdrukud võivad olla rahulikud, sest meid kaitsevad tõelised eesti mehed.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles