Politsei- ja piirivalveamet korraldab ööpäevased liiklustalgud

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei mõõdab kiirust.
Politsei mõõdab kiirust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval viib amet inimestelt kogutud ettepanekute alusel üle Eesti läbi ööpäevaseid liiklustalguid. Lõuna-Eesti elanikelt laekus ametile kokku 84 ettepanekut, millest viis Viljandimaalt.

Näiteks soovitavad ettepaneku saatnud inimesed politseil mõõta kiirust Viiratsis Verilaske teel ja Viljandis Raua tänaval ning lasta kontrollida Viljandi kohtumaja parklat. Muret teevad ka sundliiklussuunad mööda sõiduteed talviste lumevallide ja vihmaste ilmade ajal ning Karksis ilma numbrimärgita sõitvad autod, sekka paarutamine.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitsei juhi Joosep Kaasiku sõnul on liiklustalgute peamine idee kaasata liiklejad ohutuse üle mõtlema ning saada politseitöö jaoks teistlaadi sisendit. „Igapäevaselt on liiklusohutuse tagamise aluseks liiklusõnnetuste ohukaardid ning rikkumiste analüüsid. Liiklustalgutel saab aga igaüks meie töös kaasa rääkida ning koostame oma tööplaani vastavalt inimeste soovitatud kohtadele. Ühtlasi saab politsei väga hea ülevaate sellest, mis inimesi liikluses kõige enam häirib,“ sõnas Kaasik.

Liiklustalgud on üle-eestilised ning osa võtavad kõikide prefektuuride politseinikud, korrakaitsepolitseiosakonna liiklusjärelevalvetalitus ning vabatahtlikud.

Liiklustalgute idee pärineb Saksamaa ja Soome politseilt, kes on samasuguseid aktsioone varem korraldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles