Kuressaare linnateater toob uue lavastuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

23. novembril kell 19 Kõpu koolis ja 24. novembril kell 17 pärimusmuusika aidas mängib Kuressaare linnateater ameerika dramaturgi A. R. Gurney 1988. aastal Pulizeri draamapreemiale kandideerinud näidendit «Armastuse kirjad».

Gurney näidendeid on varem Eestis mängitud mitmel korral. Viljandi publik mäletab 1990. aastatel Ugala väikeses saalis etendunud Peeter Tammearu lavastust «Söögituba», mida mängiti läbi mitme hooaja. Rakvere teatris lavastas 2007. aastal selle näidendi Marko Matvere.

Näidendi «Armastuse kirjad» keskmes on kaks tegelast, Melissa Gardner ja Andrew Makepeace Ladd III. Kasutades romaanile omast epistolaarset vormi, loevad nad etenduse vältel oma kirju, märkmeid ja kaarte, harutades lahti oma lootusi ja ambitsioone, unistusi ja pettumusi, võite ja kaotusi ühiselt elatud viiekümne aasta jooksul, kuigi elu on neid kandnud juba ammu eri radadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles